Vieraskirja

Täällä vierailijan sana on (melkein) vapaa. Palaute, blogin korjausehdotukset tai ihan vain ilmoitus siitä, että kävit lukemassa... Kirjoita kommentti! :)

34 kommenttia:

 1. Oot ihan älyttömän hyvä kirjottaan!!

  VastaaPoista
 2. Nää on aivan ihanania, on tullut muualtkin luettua :)

  VastaaPoista
 3. Luin tuossa kesällä demissä julkaisemaasi Siivet ja juuret novellia, josta pidin paljon. Sattuman kautta löysin myös linkin tänne sivuillesi ja illan aikana luin kaikki tänne kirjoittamasi novellit. Aivan mahtavia, jatka ihmeessä kirjoittamisen parissa! :) Minä ainakin aion lukea kirjoituksiasi myös jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Minäkin jo odotan, että saisin tarjota teille uutta luettavaa, joulukuussa sitten...

   Poista
 4. Ihania tekstejä sulla :)

  VastaaPoista
 5. Ihania novelleja!! Sun kirjotustyyli on omanlainen ja kiehtova. Kun on lukenut kaikki sun kirjotukset, huomaa samanlaisen tyylin toistuvan, mut ei se mitää,se on se sun ääni kirjottajana :) lisää luettavaa!! :) täällä seurailen kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä huomannut tuon oman äänen, en vaan vielä ole varma tykkäänkö siitä vai en :D Ja kuinka helposti sitä voisi sitten muokata... Mutta joo, jatkoa on tulossa!

   Poista
 6. Minä nyt sitten kommentoin tänne, meinasin aluksi tuohon juhannusta edeltävään palautepostaukseen kun sinne eksyin, mutta en (vielä) tiedä onko sulla kommenttien tarkistus käytössä, että olisiko se vain sitten hukkunut sinne ilman että huomaat sitä.

  Joten siis! Demiin ajauduin muutama päivä sitten pitkästä aikaa ja aikani kuluksi ajattelin tsekkailla novellitarjonnan. Uusimman tarinointisi otsikko vähän epäilytti, mutta avasin kuitenkin. Lueskelin vähän sieltä täältä noin alkuunsa; bileet, mysteerinen Miska, joukkueen kanssa hengaava Anselmi, veto ja pettäminen saivat vähän pyöräyttämään silmiä, mutta kirjoitat niin taitavasti, että päädyin sitten tänne lukemaan aiempia kirjoituksiasi. Hevosenleikkiä imaisi mukaansa, siis herrantähden nainen! Senkin lisäksi, että kirjoitat taitavasti, osaat tuoda esiin myös tällaisia... hmm... noh, Hevosenleikissä silmään pisti erityisesti se, kuinka paljon tiesit aiheesta. Todella vaikuttavaa, pakko sanoa! Myös Vetovoimassa pienet yksittäiset tiedot, kuten Miskan lentokoneapplikaattorit sun muut sai mut vihertymään kateudesta :-D

  Lännen urheinta en paljoa lukenut, mutta siinäkin kuvailit todella taidokkaasti millaista sen aikainen elämä mahtoi olla. Ja vaikka kavahtelen välillä kuinka kliseistä rakkaushömppää kirjoitat, postauksesi juurikin tästä asiasta avarsi näkemystäni enemmän.

  Novelliesi lukeminen herätti myös pitkään mudissa lojuneen kirjoitusintoni aivan täysin ja päätin avata pitkästä aikaa Wordin kehitelläkseni jotain pitempää kuin äikän kursseilla raapustellut parin konseptin pituiset töhryt. Nuorempana, siis joskus 10-13-vuotiaana kirjoittelin hurjasti kaikenlaista, useita vihkoja täyttyi kun asentelin Hopeanuolen hahmoille uudet ajatusmaailmat päähän ja niin, köh, pieni pervohan minä olin, eikä niitä tarinoita kehdannut äidille antaa luettavaksi...

  Olen kovasti mietiskellyt aivan uudenlaista tarinaa ja sinusta vaikuttuneena sain vihdoin kasattua suht järkevän pohjustuksen jonkinlaiselle rakkaussekamelskanovellille, jossa pääsen myös loistamaan omilla tiedoillani ja taidoillani jonkin asian suhteen, mikä on jollekin henkilöhahmolle tärkeä. Juurikin sen kliseepostauksesi jälkeen ymmärsin, että on todella vaikea yrittää saada aikaiseksi mitään hirveän uutta, sillä kuten sanoit; kaikki on jo kirjoitettu.

  Mä en nyt millään keksi mitään hirveän negatiivista sanottavaa, siellä täällä joissain hieman huolimattomuusvirheitä, mutta tekstin läpisyynäämisellä varmasti karsiutuu aina useimmat pois. Jossain tekstissä pisti muuten silmään termi "yläastelainen", ja sinäkin todella monien muiden joukossa kirjoitit "yläasteelainen". Oli pakko vielä vähän googlailla asiaa ja molemmat muodot näyttäisivät olevan oikein, mutta mä en kyllä ymmärrä mistä se yksi e sinne tulee D: oli miten oli, näyttää siistimmältä yhdellä eellä kirjoitettuna. Taisi olla aika vanhakin novelli, tiedä sitten kuinka itse asiasta nykyisin tuumit. Todella paljon kyllä olet kehittynyt mitä nyt lueskeli vanhimpia verrattuna uusimpiin.

  Siis aivan mieletöntä näin kokonaisuudessaan! Sen lisäksi että kirjoitat mahtavasti ja odotan kynsiä pureskellen koska uusimpasi saa jatkoa, sait tosiaan minussa taas herätettyä kirjoitusinnon. Niin kovasti kehuskellaan taitojani kirjoittajana, mutta novellit nyt ei vaan yksinkertaisesti synny, sillä olen itse niin lyhythermoinen ja kaikkimullehetinyt-tyyppi. Ihan kaikessa, nimimerkillä pömppis ei oo vieläkään kadonnut vaikka tein sarjan istumaannousuharjoituksia.

  Eipä mulla tässä kai sitten muuta, pidä tämä linja, olet mahtava! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kuinka pitkä viesti, ihan ensin paljon kiitos siitä! Olen nyt vähän hämilläni, etten tiedä miten aloittaa vastaaminen :D

   Pyrin olemaan aika tarkka näiden kaikkien taustojen, nippelitietojen ja pienten yksityiskohtien kanssa. Kyllä, hevoset ja lentokoneet (se sovellus on muuten Flightradar 24 pro :D Ja löytyy myös omasta kännykästä...) kiinnostavat minua muutenkin, tennistä seuraan jonkin verran, Anssi Kelan Uudet autot on hieno biisi ja niin edelleen. Helpompaa kirjoittaa, kun on jotain taustatietoa itselläkin. Ehkä joskus pitäisi vaihtelun vuoksi kirjoittaa päähenkilö, joka harrastaa jotain mikä ei minua kiinnosta yhtään, esim. koodausta. Oppisin siinä sivussa itsekin siitä jotain. Kengityssepän opinnoista, värisokeudesta, uudisraivaajien ruokavaliosta ja kaikesta muusta tuntemattomasta olen googlettanut tunteja. Ja se mitä ei Google kerro, saavat kaverit ja sukulaiset viestejä ("Saako syömäpuikot automaattisesti mukaan sushipaikasta?"). Onko tämä olennaista ja tärkeää? Kyllä minusta. Vaikka tämä on vain harrastus, että sinällään voisi vähän oikoa mutkia, mutta haluan kuitenkin tehdä parhaani. Itseni ja lukijoiden takia.

   Arvostan ihan jokaista saamaani kommenttia todella paljon, mutta ihan vähän aina hymyilyttää, kun saan palautetta juonen ennalta arvattavuudesta. Nämä ovat rakkaustarinoita, totta kai ne ovat ennalta arvattavia! Dekkareissahan murhaaja voi olla kuka tahansa, mielellään vielä niin, että lukija ei osaa yhtään arvata kuka tekijä on. Jos rakkaustarinassa pohjustetaan 12 lukua Maijan ja Matin rakkaustarinaa, mutta viimeisessä kappaleessa Maija valitseekin yks kaks naapurin Mikon, on lukija varmasti yllätetty, mutta onko se oikein? Ehkä näihin minun tarinoihini kannattaisi suhtautua "tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka" -asenteella. Ja jos lukija viihtyy, minä olen tyytyväinen, vaikka hän arvaisi jokaisen juonenkäänteen ensimmäisen lauseen perusteella.

   Onnea harrastuksen elvyttämiseen! Vaikka voin varoittaa, että tämä touhu on syvältä. Harrastuksenhan pitäisi olla kivaa vapaa-ajan viettoa, jonka parissa rentoutuu ja kokee onnistumisen iloa. Minulla ainakin kirjoittaminen on kaukana siitä :D Mutta jokin mystinen tässä kuitenkin vetoaa ja saa avaamaan Wordin tai Scrivenerin lähes joka päivä.

   Olisi kiva lukea mitä saat aikaiseksi :) Muista kirjoittaa joka päivä! Edes yksi lause! Mä kannustan täällä sinua.

   Huolimattomuusvirheet ärsyttävät suunnattomasti. Vaikka kuinka käy tekstiä läpi suurennuslasilla, aina siellä on joku pilkku väärässä paikassa, piste tai kirjain puuttuu. Äh. En ole muuten tätä ennen edes miettinyt tuota yläaste - yläastelainen/yläasteelainen...

   Kiva, että muutkin huomaavat kehityksen :) Melkein hävettää nuo ensimmäiset novellit, mutta aina olen kirjoittanut niin hyvin kuin olen pystynyt, ja mielissäni olen seurannut riman kohoamista. Toivottavasti suunta on jatkossakin ylöspäin.

   Kiitos vielä sinulle :) Jatkon kanssa vähän tökkii. Sanoinko jo, että kirjoittaminen on syvältä? Tänään sain tuota potkittua vähän eteenpäin, että ehkä se tästä...

   Poista
 7. Mä rakastan näitä sun kaikkia novelleja ihan älyttömästi! Oon tässä ihan parin päivän aikana lukenu nää kaikki tekstit täältä blogista. :) Tuo veto(voimaa) on ihan uskomattoman hyvä! :3 Ensin luin sitä tuolta demi.fistä mutta sen kautta sitten löysin tän blogin ja aah en kestä! Nää on vaa nii hyviä tekstejä!! :D Odotan innolla jatkoa ja uusia novelleja joita sulta tulee toivottavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitoksia, kiva että olet viihtynyt täällä :) Enkä todellakaan ole lopettamassa kirjoittamista, uusia tarinoita siis luvassa. Joskus. Kunhan saan aikaiseksi :D

   Poista
 8. Odotan jatkoa ja uusia tarinoita!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa tulossa nopeammin kuin uutta, mutta kumpaakin on luvassa :)

   Poista
 9. Onks tulossa uutta? :) Toivoisin niin kovasti jo, et sais lukee sun tekstejä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon joulukalenterin parissa nyt pakerran. Toisinaan tuntuu, että saan sen valmiiksi ja välillä iskee epätoivo, mutta parin viikon päästä nähdään kuinka kävi :)

   Poista
 10. Onks nyt joulukalenterin jälkeen tulossa uusia tekstejä? Niitä vähän kliseisempiä rakkaustarinoita? ;) niitä on nii ihana lukee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Joskus :D Työn alla on draamaa ja rakkautta ja teinihömppää, julkaisuaikataulun kanssa en kuitenkaan ota kamalaa stressiä. Kärsivällisyyttä :) Vaikka kyllä se tuo tiettyä intoa kirjoittamiseen, kun tietää, että joku odottaa tarinoitani!

   Poista
 11. Tässä nyt päälle kuukauden olemme innolla odottaneet että joko olisi uusia tekstejä mutta ei… :( Onko tietoa millon olet kirjoituksiasi julkaisemassa? En hoputa tai mitään mutta tarinasi vain sattuvat olemaan parasta mitä olen vähään aikaan lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Vielä ei ole mitään niin valmiina, että sen voisi julkaista :/ Ja kuten tuosta historiasta voi lukea, niin pidemmän jatkotarinan kirjoittaminen vie minulta sen 3-4 kuukautta. Ja nimenomaan niitä on tulossa (paitsi tämä ensimmäisenä julkaisujonossa, joka on "vain" kaksiosainen).

   Mitään tarkkaa aikaa uudesta en halua antaa, koska pyrin tekemään vain lupauksia, jotka voin pitää, mutta kyllä sitä on tulossa :)

   Poista
 12. Odotan innolla uutta novellia!!!! ������ oot tosi hyvä kirjottaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuussa ei onneksi tarvitse odottaa kuin vuorokausi uutta :D Kiitos kehuista.

   Poista
 13. Oikein riehakasta ja rietasta uutta vuotta sinulle...:D

  T. Häiris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, alku ainakin oli molempia :D Mahtavaa uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 14. Rietaskin? Lucky you!! Mulla niin tylsä vuodenvaihde kuin voi vain olla..

  T. Häiris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... ;p Tylsästä ei ole tie kuin ylöspäin!

   Poista
 15. Heips.

  Ei mulla mitään asiaa ole, aattelin vaan kysyä että mitä sulle kuuluu?

  T.Häiris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja onhan sitä asiaa jo tuossakin :)

   Mulle kuuluu ihan hyvää! Opiskelen, pohdin kesätöitä (no tämä ei ole se hyvä), harrastan, haaveilen, näen kavereita ja biletän (liikaa :D). Täällä aion aktivoitua maaliskuussa, edes yhden postauksen verran!

   Mitäs sinulle kuuluu?

   Poista
 16. Tahtoisin vain sanoa, että tää sun uusin jatkis oli mahtava!(Niinkuin kaikki edellisetkin novellit ja tarinat) Ja kysyä, että tuleeko tänä vuonna joulukalenteria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Minä en tiedä... Joulukalenteriin idea on, mutta mitään ei vielä paperilla. Toinen joulukuuta ollaan molemmat viisaampia asian suhteen :D

   Poista
 17. Heips. Häiris täällä toivottelee mukavaa ja rentouttavaa kesää��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, vielä muistat minut, kiitos! Ja anteeksi, että en ole täällä käynyt. Toivottavasti sulla oli kiva kesä ja mukavaa syksyä :)

   Poista