maanantai 9. syyskuuta 2013

Siivet ja juuret, osa 9

Jooa katsoi kännykkäänsä noin viisi sekuntia edellisen tarkistuksen jäljiltä. Päivä oli edennyt hitaammin kuin etana siirapissa, mutta viimein kello oli vähän vaille seitsemän. Hän vilkaisi itseään peilistä ennen kuin suuntasi ulos. Valitettavasti hänen lomavaatevalikoimansa oli rajallinen, joten hänellä oli yllään samat vaatteet kuin niissä bileissä.

- Hauskaa iltaa! Kati toivotti ja iski silmää, kun Jooa kulki hänen ohitseen.
Hän pystyi vain hymyilemään leveästi. Tietysti häntä myös hermostutti, Helmin kanssa oli harvoin ollut sitä, mitä hän oli kulloinkin odottanut.

Kesäilta oli kauneimmillaan hänen kävellessään mökille, mutta Jooa ei kiinnittänyt ympäristöön huomiota. Mielessä pyöri vain Helmin lämmin iho, pehmeä suu ja tämän vartalo nojaamassa häntä vasten.

Hän löysi Helmin istumasta mökin portailta, ja vähän varuillaan istahti tytön viereen.
- Moi, tämä tervehti, hänen hymynsä ei ihan yltänyt silmiin asti.
Jooa moikkasi, mutta ei tiennyt sen jälkeen kuinka jatkaa. Mieli olisi tehnyt vain suudella tyttöä, mutta tämä näytti jotenkin sulkeutuneelta, siksi hän ei keksinyt mitään puhuttavaakaan. Minuutit kuluivat, jännitys kasvoi. Helmi oli aivan hänen vieressään, mutta hän ei uskaltanut tehdä aloitetta. Jooa pelkäsi saavansa taas kerran nenilleen.

Hän katsoi Helmiä, tämä näytti uppoutuneena ajatuksiinsa. Nyt vähän rohkeutta, Jooa kannusti itseään, ja tarttui tytön käteen. Tämän kapeat sormet tuntuivat viileiltä, Helmi kääntyi katsomaan heidän yhteen liitettyjä käsiään ja jotain hymyn tapaista näkyi tytön suupielissä.

- Onko sulla huono verenkierto vai jännittääkö suakin? Jooa kysäisi ja nojasi vähän lähemmäksi.
- Kuinka niin?
- No kun sun sormet on näin kylmät, hän vastasi ja kohotti tytön kättä ylemmäksi ja suukotti jokaista sormea yksitellen.
Jooa huomasi Helmin jälleen jäykistyvän, ja sätti itseään liian pitkälle menemisestä. Mutta hän ei voinut itselleen mitään, Helmin läheisyys sai hänet haluamaan aina vain enemmän.
- Miten niin jännittääkö muakin? Jännittääkö sitten sua? Helmi kurtisti otsaansa.
- Et arvaakaan kuinka paljon, Jooa mutisi tennareitaan tuijottaen.
- Miksi ihmeessä? tyttö naurahti epäuskoisena.

Jooa hieraisi vapaalla kädellä kulmiaan ja mietti vastausta. Helmi puristi hänen kättään hiljaisuuden pitkittyessä.
- Mä en ole ikinä halunnut ketään näin paljon, ja samalla mä pelkään, että mä tulen taas kerran torjutuksi.
Helmi nojautui lähemmäksi hänen sanojensa vaikutuksesta. Jooa katsoi häntä, ja näki tytön silmissä jotain sellaista mitä ei koskaan aiemmin. Niissä oli hellyyttä. Hänen katseensa siirtyi alemmaksi, Helmin suu avautui hieman ja Jooa antautui houkutukselle.

Jos he olisivat olleet romanttisessa elokuvassa, siitä olisi tullut täydellinen kohtaus, mutta nyt päättäväinen mehiläinen ajoi heidät erilleen ennen kuin mitään ehti tapahtua. Jooa huitoi ilmaa ympärillään, ja Helmi nousi huokaisten seisomaan.
- Mennään sisälle, täällä on liikaa näitä muitakin hönniäisiä.

Jooa seurasi hiljaisena tyttöä sisälle. Se oli karumpi kuin heidän mökkinsä, ikkunan edessä pieni pirtinpöytä penkkeineen, seinustalla takka ja kulunut nahkasohva, nurkassa vanha, kapea sänky korkeine päätyineen. Jooan katse pysyi sängyssä, vaikka Helmi istui pöydän ääreen. Viimein hän käänsi sille selkänsä, ja istahti hajareisin penkille, niin että pystyi tarkkailemaan Helmin profiilia.

Äskeinen hetki oli kadonnut, ja Helmi näytti jälleen levottomalta. Tämä pyyhkäisi pöydältä olemattomia murusia.
- Mä olen kyllä vähän huono emäntä, kun en huomannut tuoda mitään syötävää mukana. Tai edes mehua, hän sanoi ääni pingottuneena.
- Täällä on jo kaikki mitä mä kaipaan.
Helmi vilkaisi hätäisesti Jooaa ja käänsi katseensa takaisin pöydän pintaan. Tytön hiukset roikkuivat tämän kasvojen edessä kuin esirippu.

- Mitä nyt? Jooa kysyi lannistuneena.
- Mä en vaan ole tottunut tällaiseen.
- Mihin?
- No kuulemaan tuollaisia kohteliaisuuksia ja söpöyksiä.
Jooa tunsi leukaperiensä kiristyvän, Helmin entinen oli vielä suurempi idiootti kuin hän oli luullutkaan. Varovasti hän siirsi tytön hiukset korvan taakse ja sanoi varmalla äänellä:
- Sä ansaitset niistä jokaisen.

Mikäli mahdollista Helmi muuttui vielä punaisemmaksi, Jooasta sekin oli käsittämättömän söpöä. Kaikki tytössä oli.

- Ja sitten mulla on vähän huono omatunto. Tai siis, olenko mä ihan hirveä lorvo, kun haluan sua nyt, vaikka erosta ei ole vielä kahtakaan vuorokautta? tyttö vaihtoi puheenaihetta takellellen.
- Mikä ihme on lorvo?
- No tällainen kuin minä, hän jatkoi selvästi onnettomana.
- Sä et todellakaan ole mikään lorvo. Ja jos se yhtään lohduttaa jollain on ollut exän ja uuden väli tunti ja vartti.
- Oletko sä se joku? Helmi kysyi, nyt jo hieman huvittuneena.
- En kommentoi.

Jooa siirtyi vähän lähemmäksi, mutta Helmin sydäntä painoi selvästikin vielä joku.
- Miksi minä? tämä viimein kysyi pienellä äänellä, vältellen jälleen miehen katsetta.
- Häh?
- Sä olisit saanut täältä helposti kenet vaan. Mä olin varattu, enkä mitenkään ystävällinen. Ja kun sä olet noin upea ja mä vain tällainen tavallinen, niin…
- Sussa ei ole mitään tavallista, Jooa keskeytti päättäväisesti Helmin. – Sä olet kaunis, valloittava, nokkela…
- Taas sä söpöilet.
- Mä en voi sille mitään, sä saat sen mussa aikaiseksi.

Jooalta kesti hetki tajuta mitä seuraavaksi tapahtui. Helmi työntyi ihan kiinni, tämän ahnas suu asettui hänen omaansa vasten, ja sanonta bensaa liekkeihin tuntui osuvalta, tosin ehkä vähän laimealta. Jooan kädet lähtivät vaeltamaan kaikkialle sinne, mistä hän oli tähän asti vain haaveillut. Helmin iho oli niin pehmeää hänen sormiensa alla. Hän veti tyttöä vielä lähemmäksi, janosi kipeästi enemmän.

Voihkaisten Helmi vetäytyi hänestä eroon, tuo ääni oli saada Jooan lopullisesti sekaisin halusta. Hän veti syvään henkeä, yritti rauhoittua, mutta Helmi aivan tuossa kosketusetäisyydellä teki siitä mahdottoman tehtävän.

 - Sä et todellakaan taida kestää söpöyksiä, Jooa totesi huvittuneena
Helmi rypisti otsaansa, ei tajunnut hänen heittoaan.
- Tuon tehokkaampaa keinoa ei ole saada mua hiljaiseksi, hän valaisi.

Helmi hymyili ja vilkaisi ulos.
- Ihan näin meidän kesken, tuota mä olen halunnut juhannuksesta lähtien.
Jooa ei saanut sanotuksi mitään. Tuollaista tunnustusta hän nyt oli viimeiseksi odottanut.

- Ja näin ilmeisesti saadaan sut hiljaiseksi, Helmi hymähti. – Kuten olet varmaan huomannut, niin mä tykkään suunnitella asiat pitkälle tulevaisuuteen. Ja olen muutenkin järki-ihminen, joten tämä kaikki on mulle niin uutta. Äh, tyttö äsähti turhautuneena.
- Kai mä yritän sanoa, että vaikka mä tiedän, että tämä kestää maksimissaan viikon, niin mä haluan silti kokeilla, hän lopulta huokaisi.

Helmin totisen tuijotuksen alla Jooa suli. Yhtäkkiä hän oli se, josta viikko tuntui auttamattomasti liian lyhyeltä ajalta.
- Niin no, ei mua mikään siellä Helsingissä odota, Jooa tokaisi harkitsematta, mutta sanat lausuttuaan hän tiesi niiden olevan totta.
- Oho.
- Mutta mä olen tällainen hetkessä eläjä, joten en lupaa mitään. Päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tästä tulee? Jooa ehdotti.
- Päivä kerrallaan, Helmi vahvisti ja liukui penkillä hänen syliinsä.

Se mikä alkoi hellästi ja kiireettömästi, oli pian taas ahnautta, kuumuutta ja käsiä syvällä vaatteiden alla. Helmi perääntyi hieman, katsoi häntä arasti.
- Mun ajatukset on vielä vähän sekaisin, ja mua pelottaakin kaikki tämä, joten voidaanhan me ottaa hitaasti?
- Tietysti, Jooa kuiskasi ja silitti hellästi Helmin poskea.

Tyttö nyökkäsi tyytyväisenä, nousi seisomaan ja veti hämmentyneen Jooan perässään sängyn luo. Hän oli luullut, että hidastaminen olisi tarkoittanut mökistä lähtemistä ja muutamaa pusua jossain tien varressa. Ei hän kuitenkaan valittanut, kun hän istuutui tytön viereen sängyn reunalle. Mutkattomasti Helmi kietoi kätensä hänen ympärilleen, eikä sanoja enää tarvittu.

Jooa myös piti lupauksensa, otti hitaasti, vaikka Helmi jonkin ajan kuluttua alkoikin anoa toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti