torstai 31. lokakuuta 2013

NaNoWriMo 2013

NaNoWriMo on lyhenne sanoista National Novel Writing Month, koko jutun ideana on siis kirjoittaa 50 000 sanan kirja kuukaudessa. Urakka alkaa ensi yönä.

Viime vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa, joten tähtäsin vain puolinanoon eli 25 000 sanaan ja siinä onnistuin. Nyt on aika korottaa panoksia ja tähdätä ensimmäiseen nano-voittoon! (Jokainen sanamäärään oikeassa ajassa päässyt on siis voittaja.)

Olen lähdössä aika heikoin eväin tähän hommaan, mutta ei anneta sen häiritä. Suunnitelmissa on siis tällainen fantasia/young adult –genreen kuuluva juttu. Siinäpä mun suunnitelma sitten onkin. On mulla yhden henkilön nimi, ja alku ja loppu tiedossa. Mitäs sitä muuta tarvitsee? No, juoni olisi kiva. Saati sitten valmiiksi mietitty hahmogalleria, taustatietoa maailmasta tai ylipäätään kokemusta fantasian kirjoittamisesta...

Marraskuun keskityn kokonaan tähän hommaan, joten blogin puolella on todennäköisesti aika hiljaista. Ehkä jotain väliaikatietoja tästä projektista. Muuten minulla on kaksi tarinaa kesken, kunnianhimoisena tavoitteena oli saada ne lokakuun loppuun valmiiksi, jolloin pääsisin niitä muokkaamaan sitten joulukuussa, mutta ketuiksi meni sekin homma. Anteeksi! Kyllä sitä uutta luettavaa on joskus tulossa.

Onko muuten lukijoissa ketään nanoilijaa? Mitkä on tunnelmat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti