perjantai 2. elokuuta 2013

Siivet ja juuret, osa 5

Terassin valot tavoittivat lähestyvän ihmisen ja Helmi tunnisti hänet Jooaksi. Tyttö rentoutui, mutta vain hieman.
- Miksi sä et lähtenyt jatkoille? Helmi tiedusteli.
- Ja olisin heittänyt hukkaan tilaisuuden päästä sun kanssa kaksin, mies naurahti.
Tyttö vilkaisi ympärilleen varuillaan, he todellakin olivat kahdestaan. Pelko palasi, mutta nyt eri syystä.
- Rauhoitu, en mä sun kimppuus käy, Jooa totesi tullessaan lähemmäksi.

Tyttö ei vastannut siihen mitään vaan siirtyi terassille siivoamaan pöytää. Jooa seurasi ja istahti kaiteelle. Helmi tunsi miehen katseen tiiviisti itsessään puuhastellessaan astioiden kanssa.
- Meidän pitäisi puhua, Jooa viimein totesi hiljaisella äänellä.
- Ei ole mitään puhuttavaa, Helmi tiuskaisi.
- Se on munkin mielestä ihan yliarvostettua, mies sanoi hänen takaansa.

Helmi säpsähti, mies osasi liikkua aivan liian hiljaa. Sydän jyskyttäen hän jähmettyi paikalleen, hän kuuli Jooan hengityksen ja tunsi tästä hohkavan lämmön. Jooan tuoksu, voi luoja. Helmi hengitti syvään, ja alkoi ymmärtää Axen mainoksissa lankeavia naisia. Kevyt kosketus tuntui hänen hiuksissaan.
- Sulla on upeat hiukset, nämä kiharat todella sopii sulle.
Helmi yritti estää sanoja vaikuttamasta häneen.
- Noinko sä sanoit Katallekin? tytön kysymys sai vastaukseksi pitkän huokauksen.
- Kuinka pitkään mun sitten pitäisi olla selibaatissa, että sä uskoisit mun olevan tosissani sun suhteesi?
- Ihan sama, sulla ei nimittäin tule ikinä olemaan mitää jakoja mun suhteeni, Helmi totesi ja piti katseensa tiukasti järven tyynessä pinnassa.

Jooa siirsi hänen hiuksensa pois niskasta, ja tyttö tunsi tämän suutelevan hellästi hiusten alta paljastunutta ihoa. Helmi värähti. Hänen pitäisi liikkua, mennä pois, mutta jalat olivat kuin pultattuina tähän paikkaan. Jooan kosketuksen vaikutus oli ihmeellinen, pois pyyhkiytyivät Kata, Henri ja vannottu vala siitä, ettei hän ikinä suostuisi mihinkään.
- Mitä sä teet?
- En mitään, Jooa vastasi ja siirtyi hyväilemään huulillaan tytön kaulaa.
- Toi ei vaikuta ei mitäältä, hän henkäisi.

Vastaukseksi hän sai hyrisevän naurahduksen ja uuden suukon korvansa alapuolelle. Viimeinen järjen ääni tunkeutui päättäväisesti tytön tajuntaan ja Helmi pakeni kauemmaksi. Jooa liikahti perässä, mutta Helmi ojensi kätensä ja voihkaisi:
- Älä tule lähemmäksi.
Mies seisahtui ja katsoi häntä pää kallellaan, silmistä paistava halu sai Helmin vatsanpohjan kipristelemään.
- Voi helvetin helvetti, tyttö mutisi puoliääneen.
Hän oli pulassa, mutta nyt pitäisi vain saada luovittua tiensä pois täältä. Myöhemmin hän kyllä ehtisi saada tempoilevat ajatuksensa ja kielletyt tuntemuksensa kuriin.

- Mun pitää lähteä.
- Mikä kiire sulle nyt tuli? Jooa kysyi ja astui lähemmäksi.
Helmi perääntyi kunnes törmäsi terassin kaiteeseen, Jooa tuli hitaasti lähemmäksi ja otti kaiteesta kiinni tytön molemmin puolin. Helmistä tuntui kuin hänet olisi vangittu. Hän vilkaisi levottomana Jooan lihaksikkaita käsivarsia. Miltähän ne tuntuisivat hänen käsiensä alla tai kietoutuneina hänen ympärilleen? Helmi nielaisi hätääntyneenä, hän ei saisi ajatella tällaisia.

- Sä hämmennät mua, vuoroin sanot yhtä ja sitten kuitenkin teet toista. Mutta eikös se niin mene, että vain teot punnitaan? Jooa mietiskeli hiljaisella äänellä.
- Ei. Mä en halua tätä tai sua, tyttö takelteli sanoissaan.
Jooa nojasi hieman taaksepäin, muttei vieläkään irrottanut käsiään kaiteesta. Miehen ilme muuttui mietteliäästä ovelaksi.
- Okei. Mulla on sulle diili. Mä saan suudella sua tässä ja nyt yhden kerran. Jos sä sen jälkeen olet edelleen sitä mieltä, ettet halua mua tai tunne mitään, niin mä jätän sitten sut rauhaan.
- Tuohon mä en ainakaan suostu, Helmi kivahti.
- No, sitten mä alan käydä teillä joka päivä, seuraan sua kuin hai laivaa. Ja ehkä saatan mainita sun poikaystävällesi siitä juhannusyöstä.
- Et sä voisi, tyttö henkäisi järkyttyneenä.
- Odota niin näet.

Helmi punnitsi vaihtoehtojaan tai oikeastaan niiden olemattomuutta. Henri ei saisi kuulla mitään siitä suukosta, tämä ei todellakaan ymmärtäisi. Toisaalta Jooan suuteleminen kiehtoi häntä, ehkä sitä kokeilemalla hän pääsisi eroon näistä tunteista. Piipittävä ääni pään sisällä huomautti hänen leikkivän tulella. Helmi tiesi sen, mutta ei voinut muutakaan.
- Paskiainen, Helmi sihahti. Hän ei todellakaan heittäytyisi noin vain Jooan käsivarsille.
- Miten on?
- Herrasmies sä et ainakaan ole.
- Sellaista en ole koskaan väittänytkään olevani, Jooa vastasi vinosti hymyillen.
- Pussaa sitten, mutta tiedä, että sä pakotit mut ja mä en nauti tilanteesta pätkän vertaa, Helmi ärisi.
- Sulla oli vapaus valita, Jooa muistutti ennen kuin nojautui lähemmäksi.

Helmi puristi suunsa ja silmänsä tiukasti kiinni. Siinäpähän nyt yritti suudella, tyttö ehti ajatella ennen kuin Jooa veti hänet tiukasti itseään vasten. Tuntiessaan miehen vartalon painautuneena omaansa vasten Helmi tiesi olevansa pahemmassa kuin pulassa. Eikä Jooa ollut vielä ehtinyt aloittaa hänen kaulansa hamuamista.
- Niin pehmeää ja houkuttelevaa, Jooa kuiskasi ja jatkoi tietään ylös leualle.

Halu syöksähti Helmin vartalon jokaiseen hermopisteeseen, järki häipyi ja jäljelle jäi pelkkä tunne. Tyttö rentoutui ja nosti kätensä miehen kylkiin, veti tätä vielä lähemmäksi. Helmi käänsi päätään tavoittaakseen nopeammin Jooan suun. Ja kun hän viimein tunsi miehen huulet omiaan vasteen, hän päätyi jonnekin täydellisyyden tuolle puolen.

Jooa todellakin osaasi suudella, Helmi mietti sumeasti. Välilä tuntui kuin hänet oli kiedottu pumpuliin, niin hellästi ja pehmeästi Jooa häntä maisteli. Seuraavassa hetkessä kaikki oli kipinöitä, järjetöntä himoa ja ahnautta, joka sekä pelotti että sai haluamaan lisää. Ja Helmi jäi haluamaan lisää vielä sittenkin kun Jooa viimein vetäytyi hänestä irti.

 Mies otti askeleen taaksepäin katsoen häntä haluten ja haastaen.
- Nyt kun sanot, että et ole kiinnostunut minusta, etkä halua minua, niin voit olla varma, että et enää koskaan näe mua.

Helmi yritti saada hengityksensä tasaantumaan. Hänen olisi tehnyt mieli kokeilla huuliaan, ne tuntuivat olevan vieläkin kuin tulessa.
- Minä… tyttö aloitti, eikä tiennyt kuinka jatkaa.
Ei kun Jooa seisoi hänen edessään, ei äskeisen jälkeen.
- Sitähän minäkin, Jooa virkkoi, kun Helmin mietintä venyi.
Mies tuli jälleen häneen liki, mutta nyt tyttö väisti. Hän tiesi, että seuraava kosketus veisi heidät pitemmälle kuin mihin hän olisi valmis.

- Ei. Älä. Mun pitää miettiä, Helmi pyysi.
Jooa istahti takaisin kaiteelle, antoi hänelle pyydettyä tilaa. Mutta se tila minkä Helmi olisi tarvinnut, oli vähintään 400 kilometriä heidän välissään.
- Mun pitää lähteä, tyttö sai viimein kakistettua.
- Oletko varma?
- En, mutta muuhun mä en pysty, Helmi sai sanottua, vältelleen Jooan katsetta.
- Se on ihan okei, Jooa totesi pehmeästi ja Helmi vilkaisi häntä yllättyneenä.
- Kiitti luottamuksesta, mies naurahti. – En mäkään ihan mikä tahansa hyväksikäyttäjäsika ole. Onko täällä kaikki kunnossa?

Helmi vilkaisi ympärilleen ja nyökkäsi. Mitä väliä oli muutamalla väärässä paikassa olevalla kertakäyttölautasella, kun koko hänen elämänsä oli mullistumassa, ja ihan väärään suuntaan.
- No lähdetään sitten.
- Mä haluaisin mennä yksin, tyttö sanoi vaimeasti.
- Älä hulluja puhu, susta ei tule seuraavaa Kyllikki Saarta. Voidaan kävellä vaikka tien eri puolia, mutta mä saatan sut kuitenkin kotiin.

Helmi nyökkäsi vaisuna, ja arvosti todella sitä, että Jooa antoi hänen kulkea rauhassa eikä puhunut mitään. Tyttö teki kaikkensa pitääkseen kyyneleet sisällään. Hän oli pettänyt poikaystäväänsä. Hän oli pettäjä.

Kaiken sisällään vellovan syyllisyyden keskelläkin hän edelleen halusi Jooaa lähes kipeästi, ja se sai hänen olonsa vielä kurjemmaksi. Mies seurasi häntä kotipihaan asti, mutta Helmi ei pysähtynyt eikä kiitellyt, vaan käveli suoraan sisään ja hakeutui turvaan omaan sänkyynsä.

Osa 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti